Esence

 Růže muškátová

 

Unikátnost oleje z růže muškátové oproti jiným růžovým olejům
 
  • Olej získaný ze semínek růže muškátové obsahuje vysoký a vyvážený poměr dvou esenciálních nenasycených mastných kyselin

    • ​45% kyseliny linolové ze skupiny Omega 6 nenasycených mastných kyselin
    • 35% kyseliny alfa-linolenové ze skupiny Omega 3 nenasycených mastných kyselin

​jež jsou důležitými složkami k regeneraci buňěčných membrán omlazená, zářivá a vypnutá pleť bez vrásek.

 

  • Zároveň obsahuje vysokou koncentraci přírodních 

    • antioxidantů
    • vitamínu E (tokoferolu)
    • karotenoidů
    • pro-vitamínu A
    • a četných rostlinných sterolů (fytosterolů)

...jež přispívají k udržení dobré funkčnosti buněk a obranných mechanismů ⇒ podpora regenerace tkání.

 

Růže muškátová

 

   Příznivé účinky oleje z růže muškátové

 

  • anti age - regeneruje tkáně a tím pomáhá udržovat mladistvý vzhled
  • liftingový efekt - zpevňuje a vypníná pleť i pokožku celého těla
  • vyšší prorkvenost pleti - dodává pleti přirozený narůžovělý tón
  • udržování pružnosti kožní tkáně
  • hydratace - pomáhá pokožce zadržovat vodu
  • proti vráskám - výrazně potlačuje a redukuje mimické i hluboké vrásky, jemné se mohou zcela eliminovat
  • pigmentové a stařecké skvrny - výrazně redukuje jejich viditelnost nebo vymizí zcela
  • proti striím - výrazně pomáhá v těhotenství nebo při úbytku váhy, viditělně zpěvňuje a vyhlazuje pokožku
  • regeneruje strukturu vlasů, zvláště poškozených konečků - vlasy jsou hebké, jemné, lépe se upravují
  • redukce jizev i pooperačních, keloidů - urychluje hojení a tím minimalizuje viditelnost jizev, výborné pro hojení jizviček po akné
  • po opalování - výborný prostředek při spálení sluncem, působí i na drobné popáleniny a popáleniny po radioterapii

 

 

Olej z růže muškátové Mosqueta's® ​si můžete koupit zde  

Olej z růže muškátové a z růže damaškové Mosqueta's® si můžete koupit zde  

 

   olej z růže muškátové

   

V čem je prvenství a jedinečnost Mosqueta's® BIO růžového oleje z růže muškátové se můžete dočíst na našem blogu zde.

__________________________________________________________________________________________________

 

 

Unikátnost esenciálního oleje ze smilu italského Elicrisia®

 

 

Esenciální olej ze smilu italského Elicrisia®​ je velmi vzácný a cenný - jeho destilací se ho získá pouze 0,05%. Jeho účinky jsou dobře známy již od starověku, například na léčbu dýchacích cest, zánětu kloubů, revmatických bolestí nebo na léčbu očních infekcí.

Smil italský je aromatická rostlina typické zlatožluté barvy, která kvete pouze od května do srpna. Pro její pěstování jsou optimální písčitá a větrná místa, tedy přímořské oblasti, roste například na Sardinii, v Apulii, v Kalábrii, Toskánsku, Lugurii, na Korsice atd.

Společnosti Italchile, důsledně se zabývající biokosmetikou, v současné době vyvíjí projekt biologického pěstování smilu italského v Itálii.
 

  • pomocný prostředek při dermatitidě, lupénce a ekzému
  • utišující účinky na popáleniny a kůži spálenou sluncem
  • napomáhá ústupu omrzlin a otoků
  • viditelně zlepšuje vzhled kůže postižené kuperózou
  • používá se také v případě poranění a jizev, působí protizánětlivě hojivé účinky na drobné ranky kůže
  • vynikající účinky v ošetření a prevenci pro problematickou pleť s akné
  • ​emolienční účinky - udržuje pleť hydratovanou a tím hladkou a jemnou
  • chrání pokožku i cévy - proti praskání a tvoření šupinek na kůži
  • odstraňuje toxické substance z těla
  • snižuje risk srdeční zástavy z důvodu "husté" krve
  • posiluje a chrání nervový systém
  • pomáhá udržovat v dobré kondici slezinu a játra a mnoho dalších pozitivních účinků 
  • smil italský má uvolňujícíantialergickéantimykotickéantisepticképrotiekzematickéantioxidační účinky

⇒ uvedeno pouze informativně, použití čistého esenciálního oleje doporučujeme vždy konzultovat s odborníkem!

 

Esenciální olej ze smilu italského Elicrisia® si můžete koupit zde       


Smil italský je obsažen v doporučeném množství v této biokosmetice:
 

 

   elicrisia olej